Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Писанка – культурний символ України

30 березня в відділенні денного перебування територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жмеринського району відбувся майстер-клас з писанкарства, який спільно організували та провели соціальний працівник відділення денного перебування Крупельницька Н.М. та бібліотекар Чернятинської сільської бібліотеки Ісько Л.П. Для цього запросили  майстринь – Панову Вікторію Павлівну, керівника гуртка декоративно-прикладного мистецтва центру позашкільної роботи, м.Жмеринка та відвідувачку відділення денного перебування, майстриню Ковальчук Євгенію Федорівну.

06/04/2017

Писанка – це символ та неповторне багатство нашого народу, яким треба пишатися, бо це такий скарб, якого нема більше ніде в світі. Писанка – це символ весни, сонця, пробудження природи, прагнення до життя.

Писанкарство виникло на теренах України дуже давно. Археологічні дослідження свідчать, що виникло воно ще в добу Трипільської культури.

06/04/2017

Завдяки  майстрам, які  з покоління в покоління берегли і передавали  традиції і знання писанкарство збереглось, як мистецтво і в наш час викликає загальне захоплення. Писанки традиційно писали переважно жінки.

Сьогодні завдяки майстриням старшого покоління  цей вид мистецтва набуває свого відродження. Майстер-класи дають змогу  молодшому поколінню перейняти знання  у старших.

 

 

Соціальний працівник відділення  денного перебування КУ “Терцентр со (нсп) Жмеринського району Вінницької області”  Крупельницька Н.М.