Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Пленум районної організації ветеранів

Питання розширення повноважень місцевих рад та участі в управлінні громадських об’єднань розглядалося на пленумі районної ради організації ветеранів

 

  Засідання пленуму Жмеринської районної ради організації ветеранів відбулося 18 липня 2013 року за участю голови районної ради С.Гринчука та його заступника Н.Рожок, сільських, селищного голів, представників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району.

 Питання розширення повноважень місцевих рад

  Перед початком роботи пленуму учасники зібрання привітали з ювілейними датами з дня народження голів первинних ветеранських організацій с.Лисогірка та с.Мартинівка. Доведено до відома про обрання нових голів первинних ветеранських організацій в с.Дубова, с.Лелеки, с.Кацмазів.

   На порядок денний винесено 2 питання: 1. Затвердження плану заходів з підготовки і відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. 2. Про зміни в складі ради.

 Питання розширення повноважень місцевих рад

  З інформацією по першому питанню слово мав голова районної ради організації ветеранів А.Паламарчук. Він детально охарактеризував запропоновані до затвердження заходи, які охоплюють період з січня 2013 року по грудень 2015 року та розроблені на виконання Указу Президента України "Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років”, рішень VI з’їзду Організації ветеранів України.

  В заходах акцентовано увагу на наступних пунктах: посилення соціального захисту ветеранів, медичного обслуговування, донесення до широких мас населення правдивої інформації про події Великої Вітчизняної війни. З цією метою, як зазначив А.Паламарчук необхідно ретельно вивчити умови проживання ветеранів, з’ясувати їхні проблеми та розробити шляхи їхнього вирішення. На основі зібраних матеріалів кожному з голів ветеранських організацій необхідно розробити особистий план дій, який увійде до районного плану заходів з відзначення знаменних дат. Як повідомив доповідач, в рамках проведення заходів передбачено налагодження тісної співпраці з Товариством Червоного Хреста, Територіальним центром соціального обслуговування для забезпечення належного догляду за людьми похилого віку. До волонтерської та пошукової роботи необхідно залучити учнівську та студентську молодь. Планується випуск районної книги, чи альбому «Квіти пам’яті», проведення «Естафети пам’яті» і кінофестивалю «Воїн-визволитель, відкриття Алеї героїв-визволителів, інші не менш важливі заходи, направлені на увіковічення пам’яті про події Великої Вітчизняної війни.

 Питання розширення повноважень місцевих рад

  Під час обговорення доповіді до чого долучилися голови первинних організацій ветеранів с.Тарасівка, с.Чернятин, с.Олександрівка, с.Сл.Межирівська, с.Почапинці, с.Біликівці було піднято ряд проблемних питань, які стосуються інтересів ветеранів. Зокрема, пільгових перевезень, стану аптечних пунктів та цін на ліки, забезпечення дровами і скрапленим газом, поганого стану доріг, забезпечення Героя Радянського Союзу транспортним засобом. Вели мову про відродження волонтерського руху, роботу з дітьми в напрямку військово-патріотичного виховання, щодо створення належних умов для медичного обслуговування, про проведення пошукової роботи, дослідження історії рідного краю, подій Великої Вітчизняної війни на території нашого району, т.ін.

   У своєму коментарі Браїлівський селищний голова В.Резедент наголосив на тому, щоб на таких заходах обговорювалися проблеми, які вирішуються на рівні керівництва району, а не ті, що можна вирішити на місцях.

   Питання забезпечення виплати соціальних пільг ветеранам, які забезпечуються в повному обсязі, висвітлила перед присутніми перший заступник начальника управління соціального захисту І.Купчик. Зупинилася також на питанні діяльності в територіальних громадах волонтерів.

   Щодо виплат пільгових коштів дітям війни та порядку виплати за рішенням суду повідомила начальник відділу призначення пенсій управління Пенсійного фонду України М.Неприлюк.

 Питання розширення повноважень місцевих рад

  Начальник відділу охорони здоров’я О.Ярмоленко надав інформацію про розвиток медичної галузі району, створення аптечних пунктів, цін на ліки, проведення ремонтних робіт в медичних закладах, використання палат для ветеранів.

   Коментував проблемні питання та надавав відповіді на запитання голова районної ради С.Гринчук, завірив представників інтересів ветеранів в тому, що районна влада зробить все від неї залежне, щоб покращити ситуацію, що склалася, а також приділятиме належну увагу ветеранам, питанням забезпечення їх соціального захисту, медичного обслуговування. Він зазначив, що районна влада спрямовує свої дії на сприяння створенню належних умов для розвитку територіальних громад, вдосконалення системи місцевого управління. На виконання ініціатив і завдань Президента України в районі обговорюється серед широких мас населення Концепція реформування місцевого самоврядування. Великого значення надається ініціативності громади та участі її в управлінських справах. Проблеми села краще видно зсередини, тому районна влада наполягає на активній участі громадських формувань у вирішенні нагальних потреб громади. Це дуже ефективно і добре видно на вашому прикладі, адже саме ви – представники громади піднімаєте питання, які є болючими для вас, ваших підопічних і односельців.

   Проект постанови зачитав заступник голови районної ради організації ветеранів П.Ковальов, якою затверджено заходи з відзначення ювілейних дат.

   У зв’язку із смертю голови первинної ветеранської організації с.Сербинівці до складу ради введено новообраного голову первинної організації.

 Питання розширення повноважень місцевих рад

  Завершено роботу пленуму на позитивній ноті. З нагоди відзначення Жмеринським районом 90-річчя від дня його заснування 22 головам первинних ветеранських організацій вручено ювілейні медалі «90 років Жмеринському району».