Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Проблеми районних та обласних рад й шляхи їх подолання у контексті децентралізації йшлось під час онлайн наради

18 лютого відбулась Всеукраїнська онлайн-нарада УАРОР на тему «Проблеми районних та обласних рад й шляхи їх подолання у контексті децентралізації», в роботі якої прийняли участь заступники голови Жмеринської районної ради Віктор Мурашко та Ірина Дацко, заступник керівника апарату Наталя Рожок, керуюча справами Олена Радіна.

За результатами заходу буде підготовлений позиційний документ до керівництва держави.

Так, найнагальніші питання, що потребують оперативного вирішення полягають в унормуванні процесу передачі майна, відсутності коштів на утримання апаратів та виплат вимушено звільненим працівникам. Також, на перспективу, необхідно закріпити повноваження районних та обласних рад в законодавстві, а до того визначити конкретні джерела фінансування органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня.

«В районних радах багато проблематики, яку, в першу чергу, треба вирішувати на державному рівні. Необхідно дати більше ніж п’ятьом тисячам депутатів районних рад їхнє конституційне та законне право – здійснювати свої повноваження», — зазначив Сергій Чернов.

Сьогодні, коли відбувається передача майна від районних рад, ми повинні пам’ятати, що мова йде, у першу чергу, не просто про передачу майна, а про передачу послуги.

Про це зазначив Президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов на Всеукраїнській онлайн-нараді на тему «Проблеми районних та обласних рад й шляхи їх подолання у контексті децентралізації».

«Я не досить добре розумію ці рапорти: хтось передав майна 80%, хтось 99%, а хтось 100 %. Мені це нагадує радянські п’ятирічки, оскільки ми орієнтуємось не на якість а на кількість, на суху статистику», - акцентував Сергій Чернов.

У всеукраїнській онлайн-нараді взяло участь більше 170 осіб. З керівниками районних та обласних рад спілкувались високопосадовці Мінрегіону, Мінмолодьспорту, Мікультури, МОЗу, НАДСу та інші. Напередодні, 8-12 лютого, було проведено п’ять кластерних нарад з керівниками районних та обласних рад. Мета заходів полягала у формуванні запитань до профільних органів державної влади та узагальненої проблематики.

нарада

нарада

нарада

нарада

нарада