Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Районний бюджет 2014 р. прийнятий

28 січня в залі засідань районної ради відбулось розширене засідання постійних комісій по обговоренню питань, що виносяться на сесію районної ради, а саме розгляду Програми економічного і соціального розвитку  Жмеринського району, районного  бюджету та плану роботи Жмеринської районної ради на поточний 2014 рік. По першому питанню  виступила  начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації  Цабак К.О., яка повідомила присутніх, що запропонована Програма узгоджена зі Стратегією збалансованого регіонального розвитку  Вінницької області на період до 2020 року та Стратегією розвитку Жмеринського району на 2013 – 2020 роки, іншими цільовими програмами щодо розвитку відповідних сфер діяльності в районі. У програмі передбачений комплекс завдань та заходів, спрямованих на стабілізацію роботи і розвиток основних галузей виробничої та соціальної сфери району.

Район із бюджетом на 2014 й рік!

Зробила аналіз соціально-економічного розвитку Жмеринщини за 2013 рік та окреслила основні завдання 2014 року.

В  планах у галузі сільського господарства:

–       збільшити загальну посівну площу усіх сільськогосподарських культур під урожай 2014 року на 600 га, вона має скласти 60 тис. га;

–       довести посівні площі під кукурудзу до 16 тис. га;

–       збільшити поголів'я корів в усіх категоріях господарств протягом року за рахунок саморемонту та закупівлі племінних корів;

–       проводити реконструкцію діючих та не діючих тваринницьких ферм, підтримка створення сімейних ферм;

–       ввести в експлуатацію елеватор (місткістю 140 тис.тонн) та фруктосховище в с.Демидівка (місткістю 300 тонн);

В галузі промисловості збільшити обсяг продукції промислового виробництва на 3% за рахунок відновлення роботи добувної галузі, розробки Могилівського гранітного родовища та виходу на повну проектну потужність заводу по виробництву паливних пелет в смт. Браїлів.

Що стосується гуманітарної сфери:

Серед основних завдань в сфері охорони здоров’я:

–       забезпечити подальший розвиток системи охорони здоров’я та продовжити модернізацію закладів медицини району;

–       завершити реконструкцію двох амбулаторій загальної практики сімейної медицини в с.Станіславчик та м.Жмеринка;

–       провести капітальний ремонт системи опалення в приміщеннях однієї амбулаторії загальної практики сімейної медицини та двох фельдшерсько-акушерських пунктах.

Подальша модернізація закладів освіти, культури та спорту також є пріоритетним завданням в поточному році.       

Це переведення з газу на альтернативні види палива котелень Станіславчицької та Рівської шкіл; продовження роботи по заміні вікон на металопластикові по загальноосвітніх школах району; проведення ремонтних робіт не менше як в 10 закладах культури району та поетапне здійснення їх технічного переоснащення; проведення капітального ремонту приміщення державного музею П.І.Чайковського та Н.Ф.Фон-Мекк в смт. Браїлів; сприяння будівництву в населених пунктах району сучасних комплексних спортивних майданчиків, майданчиків з тренажерним обладнанням, велосипедних доріжок; проведення реконструкції існуючих приміщень спортивного залу в с. Станіславчик.

Одним з пріоритетних завдань районної влади в 2014 році буде також покращення стану розвитку інфраструктури району та забезпечення населення якісною питною водою. З цією метою протягом року планується провести:

–       реконструкцію та капітальний ремонт мереж водопостачання в селищі Браїлів та в селах Могилівка, Щученці, Носківці, Коростівці, Стодульці;

–       реконструкцію мереж зовнішнього вуличного освітлення у понад 10 населених пунктів району;

–       роботи по ремонту доріг населених пунктів району;

–       виготовлення  проектно - кошторисної документації на будівництво та реконструкцію водогонів по селах Станіславчик, Новоселиця та Кам’яногірка.

У наступному 2014 році відповідно до Програми соціально-економічного розвитку прогнозується зростання середньомісячної заробітної плати на 9,6%, яка становитиме 2500 грн.

Передбачається збільшення обсягів капітальних інвестицій за рахунок усіх джерел фінансування на 6%.

 

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Гамарник В.А. ознайомив присутніх з  проектом рішення районної ради «Про районний бюджет на 2014 рік», яким визначено обсяг бюджету району в загальній сумі по доходах 129180151 грн.., в тому числі загального фонду в сумі 128351979 грн.., спеціального фонду в сумі 828172 грн.., та видатках в загальній сумі  129370651 грн.., в тому числі загального фонду в сумі 127935879 грн.., спеціального фонду в сумі 1434772 грн.., в тому числі бюджет розвитку —  618600 грн.. згідно з додатками 1 – 8 до рішення.

В обговоренні виступили депутати Гайдура Ф.П. та Романцов В.І., які запропонували передбачити в районному бюджеті кошти для фінансування депутатського фонду в сумі 28000 грн.

Проект плану роботи Жмеринської районної ради 6 скликання  на 2014 рік презентував керуючий справами виконавчого апарату районної ради Паламарчук А.Г. Повідомив, що в плані передбачено розгляд питань звітів голів постійних депутатських комісій, хід виконання галузевих програм, інформацій керівників відділів,  управлінь райдержадміністрації по виконанню делегованих районною радою повноважень та багато інших.

Район із бюджетом на 2014 й рік!

По закінченню засідання постійних комісій голова районної ради Гринчук С.О. зачитав звернення 26 депутатів районної ради від 27 січня про скликання 25 позачергової сесії районної ради на 11 годину 28 січня у зв’язку зі складною суспільно-політичною ситуацією в країні та в районі зокрема, а також значним погіршенням погодних умов. Так як в залі були присутні 41 депутат (73 відсотки від складу ради) питання про проведення сесії 28 січня поставили на голосування. Більшістю голосів (39 депутатів підтримали пропозицію, 2 виступили проти) було прийняте рішення провести 25 позачергову сесію районної ради. На сесії розглядались 3 питання, які щойно були розглянуті на засіданні постійних комісій.

Рішення “Про Програму економічного і соціального розвитку  Жмеринського району на 2014 рік”, “Про районний  бюджет на 2014 рік“ (із доповненням) та “Про план роботи Жмеринської районної ради 6 скликання  на 2014 рік” прийняті.

В роботі сесії приймали участь Жмеринський міжрайонний прокурор Семенюк В.А., керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації району.