Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Реформа освіти, охорони здоров’я, надання адміністративних та соціальних послуг в контексті децентралізації

Питанням реформи освіти, охорони здоров’я, надання адміністративних та соціальних послуг  в контексті децентралізації була присвячена нарада в форматі «круглого столу», що пройшла 17 січня в кабінеті голови районної ради Малярчука В.Г.

17/01/2017

В нараді прийняли участь голова Северинівської сільської ради Христюк О.У., який по результатах виборів, що відбулись 18 грудня 2016 року обраний очільником Северинівської об’єднаної територіальної громади, перший заступник голови райдержадміністрації Монастирський О.І., заступники керівника виконавчого апарату районної ради Рожок Н.В., Крайнік Е.І., начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники установ освіти Северинівської сільської ради.

17/01/2017

Про порядок надання послуг пенсійного фонду надавала роз’яснення заступник начальника Жмеринського об’єднаного  управління Пенсійного фонду України Вінницької області Абрамова Н.В.

17/01/2017

Северинівська об’єднана територіальна громада в процесі діалогу буде самостійно вирішувати, скільки їм необхідно дитячих садків, шкіл та закладів охорони здоров’я, чи зможуть вони їх профінансувати. Про це  зазначив Северинівський сільський голова Христюк О.І.

17/01/2017

З питань фінансування закладів освіти та охорони здоров’я поділились своїми думками начальник фінуправління Гамарник В.А., відділу освіти Цимбал І.В., відділу охорони здоров’я Ярмоленко О.М..

Фінансування шкіл відбувається за рахунок субвенцій, що перераховуються бюджету OТГ з державного бюджету України двічі на місяць до 10 та 25 числа. Субвенції на освіту розраховуються за кількістю учнів з урахуванням низки коефіцієнтів, у тому числі, малокомплектних шкіл, враховує показники оплати праці та матеріальне забезпечення навчального процесу. Кошти субвенції також можуть спрямовуватися на капітальні видатки, якщо будуть забезпечені видатки поточні та не буде боргів за захищеними статтями. Рештки коштів наданої субвенції в кінці бюджетного року залишатимуться в школах.

Фінансування медичних закладів відбуватиметься через відповідну субвенцію від держави, що перераховуватимуть до бюджету об’єднаної територіальної громади не пізніше 10 та 25 числа кожного місяця. ЇЇ обсяг розраховується відносно чисельності населення. Кошти субвенції будуть спрямовані на оплату поточних видатків закладів охорони здоров’я, зарплатню медичних працівників та профільних програм.

Також об’єднані територіальні громади зможуть залучати кошти з різноманітних фондів та програм для розвитку та покращення медичного забезпечення. Наприклад, кошти державного Фонду регіонального розвитку, різноманітних грантових програм Європейського Союзу та окремих країн. доступними стануть довгі дешеві кредити, спрямовані на модернізацію медицини та наближення її до всіх верств населення.

 17/01/2017

Децентралізація влади потрібна для того, щоб створити в Україні ефективну систему влади, яка буде повноважною, ефективною, відповідальною перед людьми. Тому, що сьогодні головне завдання влади, особливо місцевої, – створити безпечне і комфортне середовище для життя людини, – підсумував голова районної ради Малярчук В.Г.