Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Річний звіт голови районної державної адміністрації

17 січня у Будинку науки і техніки про соціально-економічний розвиток Жмеринського району перед громадою Жмеринщини звітував голова райдержадміністрації Юрій Твердохліб. Звіт проходив в рамках нового формату зустрічей голови Вінницької обласної державної адміністрації І.Мовчана з територіальними громадами Вінниччини.

Підбиття підсумків роботи за рік

На початку заходу про здобутки та перспективні плани розвитку області доповів директор Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації А.Гижко. Зокрема, він зазначив, що головою облдержадміністрації І.Мовчаном запроваджено новий формат державного менеджменту, яким визначено пріоритетні напрямки діяльності органу влади – це медицина, освіта, агропромисловий розвиток, культура, взаємовідносини з бізнесовими структурами, житлове будівництво, благоустрій та екологія. По кожній з галузей проводиться детальний аналіз ситуації, визначаються проблемні питання, розробляються детальні плани, згідно яких проводиться реалізація задуманого, що дає позитивні результати. А.Гижко озвучив показники, яких досягнуто в 2013 році та поставлені цілі на 2014 рік.

Підбиття підсумків роботи за рік

У звіті голова райдержадміністрації Юрій Твердохліб повідомив, що минулого року район отримав рекордне валове виробництво зерна та зернобобових культур на рівні 174,4 тис. тонн, що на 50 тис.тонн перевищує показники 2012 року 

Підбиття підсумків роботи за рік

 Він зазначив, що в основу роботи райдержадміністрації в 2013 році покладено завдання, визначені Президентом України В. Януковичем та дорученнями голови обласної державної адміністрації І.Мовчана. Їх реалізація здійснювалася шляхом виконання програми економічного і соціального розвитку району, наповнення районного бюджету, забезпечення стабільної суспільної ситуації в рамках загальнодержавної Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава". Головним орієнтиром роботи в 2013 році став пошук внутрішніх резервів на рівні регіону та збалансованість економічних процесів в районі, тісна співпраця з територіальними громадами, що має позитивні наслідки.

Підбиття підсумків роботи за рік

З-поміж досягнень району він назвав і проведення капітальних ремонтів у медичних закладах. В планах також відкриття ще однієї амбулаторії. Однак керівник профільного департаменту ОДА Л.Діденко нагадала, що 27 ФАПів залишаються у незадовільному стані. Над планом реконструкції останніх спільно працюватимуть департамент охорони здоров’я та районне керівництво.

Підбиття підсумків роботи за рік

У співдоповіді виступили: Демидівський сільський голова І. Браславець, який розповів про здобутки очолюваної  територіальної громади, тісну співпрацю і розуміння з боку районної влади у вирішенні нагальних проблем громади; депутат районної ради, голова фермерського господарства "Дзялів" с.Кам’яногірка, голова Асоціації фермерів та приватних землевласників району В. Шершун, який розповів про роботу фермерського господарства “Дзялів”. Зазначив, що згідно укладеної соціальної угоди у 2013 році було виділено 30 тис. грн. на придбання меблів для місцевої школи, здійснений поточний ремонт, всипано ділянку дороги. Також прозвітував про роботу Асоціації, поділився планами роботи на 2014 рік, пріоритетними напрямками яких буде розвиток овочівництва, садівництва, тваринництва та забезпечення переробки продукції, адже, які відомо, вигідніше торгувати готовим продуктом, аніж сировиною. Підтримав ініціативи обласного керівництва.

Також про свою готовність співпрацювати висловив Народний депутат України В. Жеребнюк, який теж був присутнім на звіті. Повідомив, що йому не байдужа доля Жмеринщини, адже тут його мала батьківщина.

Звит голови РДА 17.01.2014 р.

Голова обласної Ради С. Татусяк схвально відгукнувся про співпрацю влади і громади району, адже на 1 бюджетну гривню тут залучили 5 позабюджетних.

Сприяти надходженню додаткового ресурсу до громад, за словами голови облради, спроможна міжнародна співпраця та написання грантових проектів. Зазначив, що у району чималий потенціал для ефективних результатів у цьому напрямі. 

Підбиття підсумків роботи за рік

В цілому ж, обласне керівництво позитивно оцінило динаміку розвитку району.