Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Сьомого жовтня відбулась позачергова сесія районної ради

7 жовтня відбулась позачергова 38 сесія районної ради 7 скликання. Терміновість скликання позачергової сесії виникла у зв’язку із нагальністю розгляду питання виділення додаткових коштів по охороні здоров’я для боротьби із коронавірусною інфекцією COVID-19. В роботі позачергової 38 сесії районної ради 7 скликання взяв участь голова райдержадміністрації Святослав НІКОЛАЙЧУК. 

Перед початком розгляду питань порядку денного депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих 26 курсантів в катастрофі військового літака АН-26, що сталась 25 вересня в Чугуєві Харківської області. Серед загиблих хлопців було двоє наших земляків з Вінниччини.

Заступник голови районної ради Володимир БІГАС, головуючий на сесії  зазначив, що Жмеринка перейшла вже у «жовтий» рівень епідемічної небезпеки та нагадав на необхідності виконання обмежувальних протиепідемічних заходів на період адаптованого  карантину відповідно до встановленого рівня епідемічної небезпеки.

На порядку денному сесії лише одне питання внесення змін до районного бюджету на 2020 рік, з якого доповідав начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир ГАМАРНИК.

Депутати одноголосно підтримали проєкт рішення : про виділення додаткових коштів на центральну районну лікарню – 500 тис. грн. для поточного ремонту кисневої системи терапевтичного відділення , придбання кисневих масок та іншого обладнання для боротьби з пандемією та 150 тис. грн. на районний центр первинної медико-санітарної допомоги, з яких 100 тис. на придбання енергоносіїв та 50 тис. грн. на пільгові рецепти і наркотичні засоби, а також про збільшення на 490 тис. грн. резервного фонду районного бюджету для забезпечення нагальних видатків на боротьбу з коронавірусною епідемією.

«Ситуація із захворюванням на COVID-19 та пневмонії ускладнюється.

З кожним днем все більше людей звертаються за медичною допомогою, дві третини, з яких, потребують кисневої терапії. І хоча, в районі важке економічне становище, бюджет не виконується, але життя людей - на першому місці. Тому, виділення цих додаткових коштів дасть можливість модернізувати кисневу систему та забезпечити киснем усіх хто потребує такого лікування», - зазначив голова райдержадміністрації Святослав НІКОЛАЙЧУК. Подякував депутатам за розуміння важливості ситуації та негайне вирішення даного питання.

Головний лікар ЦРЛ Ростислав БОРОВСЬКИЙ підняв питання щодо необхідності внесення змін до фінансового плану медичної установи на 2020 рік , у зв’язку із надходженням коштів з державного бюджету на додаткові виплати медичним працівникам. Депутати вирішили доручити заступнику голови районної ради Володимиру БІГАСУ видати таке розпорядження з послідуючим затвердженням його на сесії районної ради.

сесія

сесія

сесія

сесія

сесія

сесія

Використані матеріали комунальної організації Жмеринської районної ради "Жмеринська міськрайонна редакція ефірного радіомовлення "Обрій""