Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Створення госпітальних округів стимулює до оголошення 2017 року – роком охорони здоров’я в місті та районі

Такого висновку дійшли учасники «круглого столу», який  12 січня 2017 року за ініціативою районної організації політичної партії «Блок Петра Порошенка Солідарність». Учасниками зібрання стали перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Монастирський, заступник голови районної ради Володимир Бігас, заступник Жмеринського міського голови Костянтин Тимунь, головні лікарі медичних установ району, громадськість та засоби масової інформації.

13/01/2017

У своєму вступному слові голова районної організації політичної партії «Блок Петра Порошенка Солідарність» Ірина Осадча акцентувала увагу присутніх на доцільності проведення медичної реформи в державі, що приведе до покращення надання медичних послуг, зміцнить матеріально – технічну базу установ. Вона ознайомила присутніх із Постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року №932 "Про затвердження порядку створення госпітальних округів" та закликала до активного обговорення даного питання.

  13/01/2017

Начальник відділу охорони здоров’я Олександр Ярмоленко довів інформацію про те, що на території області будуть створені три госпітальні округи. Місто Жмеринка та Жмеринський район будуть відноситись до Вінницького госпітального округу. Але в перспективі Жмеринщина має шанси бути центром госпітального округу. Та, для цього найголовніше потрібно консолідувати зусилля міської та районної влади щодо зміцнення матеріально – технічної бази медичних закладів та покращення якості надання медичних послуг. Він закликав міську владу підтримати всі ініціативи райдержадміністрації та районної ради щодо збільшення фінансування на медичну галузь.

  13/01/2017

Головний лікар Жмеринського медичного центру ПМСД Олег Калінський зазначив, що всі зміни, які відбуваються в медицині призведуть до зміцнення первинної ланки та забезпечить надання до 70 – 80 % медичних послуг саме на первинному рівні. Дані питання викликали активне обговорення серед представників громадськості району. Зокрема, голова районної організації ветеранів Анатолій Паламарчук задавав питання, які найбільше турбують ветеранів району та отримав на них вичерпні відповіді.

13/01/2017

На завершення перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Монастирський, заступник голови районної ради Володимир Бігас подякували голові політичної сили «Блок Петра Порошенка Солідарність» Ірині Осадчій за ініціативу проведення «круглого столу» та зазначили, що подібні заходи необхідно проводити систематично для того, щоб інформувати та почути думку населення про всі зміни, які відбуваються в медичній галузі.

 13/01/2017

Учасники «круглого столу» прийняли резолюцію, в якій підтримують Постанову Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року №932 "Про затвердження порядку створення госпітальних округів" але із зауваженням, що створення трьох госпітальних округів у Вінницькій області є недосконалим та потребує доопрацювання в частині географічного розташування центрів госпітальних округів та лікарень інтенсивного лікування.

  13/01/2017

Створення госпітальних округів стає викликом щодо об’єднання зусиль органів місцевого самоврядування міста та району спільно із райдержадміністрацією в питаннях покращення матеріально – технічної бази лікувально – профілактичних закладів охорони здоров’я первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги населенню.

Використані матеріали сайту Жмеринської районної державної адміністрації