Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Святкування Дня ПЕРЕМОГИ

9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на нашій планеті. Для українців, як і для всіх інших народів, об'єднаних тоді в СРСР, Велика Вітчизняна війна була боротьбою за право на вільне життя, за свою землю, за гідне майбутнє. Це була справедлива, визвольна, священна війна проти підступного і жорстокого ворога, який виношував плани перетворити на рабів слов'ян та інші народи, віднесені нацистами до так званої "нижчої" раси.

 

Напередодні величного свята, 8 травня традиційно відбулась факельна хода до Меморіалу Слави – символ вшанування полеглих і живих ветеранів Великої Вітчизняної війни. Колона факелоносців, учнів навчальних закладів, працівників організацій, підприємств та установ району очолювана найпочеснішими учасниками свята – ветеранами Великої Вітчизняної війни, керівниками району – головою РДА Юрієм Твердохлібом, головою районної ради Василем Малярчуком, заступником голови Вінницької ОДА Григорієм Деруном, почесним головою благодійного фонду “Поділля – ХХІ століття“ Віктором Жеребнюком, начальником Жмеринської дирекції залізничних перевезень Анатолієм Любініним під звуки духового оркестру рушила вечірніми вулицями міста. По дорозі до урочистої ходи приєднались жмеринчани різних поколінь, для яких це не просто захід, а велична данина усім, хто своїм життям і працею здобули для нас Велику Перемогу.

Біля Меморіалу Слави відбувся мітинг. Зі словами глибокої поваги до ветеранів війни, а також вітанням з великим святом Перемоги до всіх присутніх зверталися: голова Жмеринської районної державної адміністрації Ю.Твердохліб, голова районної ради В.Малярчук, заступник голови обласної державної адміністрації Г.Дерун, який передав вітання громаді з Днем Перемоги від губернатора  М.Джиги, голова районної державної адміністрації Деснянського району м.Києва В.Жеребнюк, начальник відділу освіти райдержадміністрації, депутат обласної ради І.Цимбал, начальник Жмеринській дирекції залізничних перевезень, депутат обласної ради А.Любінін. Від ветеранів перед присутніми виступив полковник у відставці Йосип Георгійович Авдєєнко, який поділився своїми спогадами про воєнні роки.

Мітинг завершився хвилиною мовчання, покладанням гірлянд, живих квітів до підніжжя Меморіалу та яскравим феєрверком.

9 травня в усіх населених пунктах району за участю ветеранів Великої Вітчизняної війни, вдів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів, студентів, громадськості проведено мітинги – реквієми, урочисті покладання квітів до пам’ятників, обелісків, пам’ятних знаків загиблим у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років. Відбулись святкові концерти, масові гуляння, куштування солдатської каші. Представники райдержадміністрації, районної ради, депутатський корпус району, закріпленні за населеними пунктами прийняли участь в усіх святкових заходах та вручили учасникам бойових дій, інвалідам Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років, вдовам загиблих грошову допомогу та вітальні листівки від керівництва району.

Пам'ять про жертви Великої Вітчизняної війни, про ратний і трудовий подвиг народу зобов'язує нас перейнятися усвідомленням того, що, якби не було спільної Перемоги над фашизмом, покоління, що прийшли в життя після війни, взагалі й не народилися, і не було б не лише України як суверенної держави, а й української нації, оскільки за планом "Барбаросса" 80 відсотків населення західних областей України підлягали знищенню, а решта 20 відсотків  мали виконувати рабську працю.

Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей. Будемо ж гідні ратного і трудового подвигу наших батьків. Зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край. Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо - сонячними погожими днинами, рясним, своєчасним дощем.