Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Свято осені життя

З приходом золотої осені відзначається день осені життя – Міжнародний день людей похилого віку та День  ветерана, що засвідчує глибоку повагу до найстарших представників громади.  Це день не тільки пристарілих громадян,  а свято кожного. Лише для одних він в дійсності, для інших в майбутньому.

10/10/2016

Старість, як і хвороба, -  підступна.  Здається, ніби   зовсім недавно ти зустрічав ранкові зорі поруч з коханою людиною, намотував пішки кілометри доріг, а нині гне тебе до землі важка життєва ноша.

Старість… для багатьох це слово споріднене зі словом «страх». Дійсно, страшно, коли дошкуляють хвороби, а руки й ноги вже не служать тобі надійно, страшно від настирних думок, що все краще в житті вже минуло…

Та найболючіше, коли повз тебе проходять молоді люди, від яких віє прохолодою байдужості. Але нікому не оминути старість…

10/10/2016

І приходить на думку стара, як світ, народна мудрість: «Старість не радість». Та одна справа, коли вона зігріта теплом рідних і близьких людей, зовсім інша – коли залишаєшся наодинці зі своїми тілесними і душевними муками.

Коли життя іде на схил, самі прості радощі стають дорожчими. Бесіда за чашкою чаю, теплі слова, спогади…  Мабуть не обминули вони жодного мешканця  нашого відділення.

Безумовно турбота про пристарілих не повинна мати епізодичний характер. Вона необхідна як ковток свіжого повітря, щодня, щохвилини, щомиті.   Ми вшановуємо дорогих нашому серцю батьків, матерів, дідусів і бабусь, тих хто виростив і виховав нас, хто самовідданою важкою працею  весь свій вік розбудовував рідну країну. Наш обов’язок дарувати їм своє тепло й увагу, бути вдячними і головне – наповнювати кожен їхній день  повноцінним життям і любов’ю, щоб наші підопічні відчували постійну підтримку, щоб ніхто з них не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами. 

10/10/2016

1 жовтня, осіннього погожого ранку двері відділення стаціонарного   догляду для постійного або тимчасового  проживання гостинно розчинилися для гостей, які завітали привітати  підопічних.  Це директор територіального  центру Оголенко Т.І.,  волонтерська організація «Десниця добра» на чолі з Ольгою Петер з м.Вінниця. Захід проходив у святково прибраній  залі, яку з любов’ю прикрашали  працівники відділення.  Кожний підопічний отримав пакунок солодощів. Та на цьому святкування не закінчилося.

10/10/2016

3 жовтня  з подарунками та  щирими вітаннями наш заклад відвідали : начальник управління соціального захисту населення Жмеринської РДА Василик Н.В., селищний голова смт.Браїлів Резедент В.Д., директор територіального центру Оголенко Т.І., педагогічний колектив та учні закладу «Навчально - виховний комплекс загальноосвітня школа 1-3 ступенів – гуманітарно – естетичний колегіум №29 Вінницької міської ради» на чолі з директором навчального закладу Троценко Т.Д.,  учителі  Тодосюк Л.В., Вернигора Л.Я. та учні Браїлівської загальноосвітньої школи 1-2 ст,  жіночий ансамбль «Чарівниця» художній керівник Анатолій Тодосюк,  бібліотекарі Пилипенко Л.В., Карпінська Г.Д. танцювальний колектив  «Браїлівчанка» керівник Мельникова Л.П., волонтери з м.Вінниця  на чолі з  Діаною Мороз, яка передала для відділення велику кількість продуктів харчування та промислових товарів. Для гостей та підопічних було організовано змістовний концерт.

        10/10/2016

Та неможливо обійтися без спонсорів,  які від щирого серця прагнули  допомогти. Так завдяки проведенню акції «Милосердя» ми отримали гуманітарних  надходжень  на суму майже 33 тисячі  гривень. Низький уклін Вам. Хочеться поіменно перерахувати наших благодійників це: Тишко С.М. директор ТОВ «Агротал», приватні підприємці Карпенко А.І. та Бобошко С.П., Михайлов А.Д. директор ПП «УКР-ТЕРРА ПЛЮС», Пияківський В.М. директор СТОВ «Мир», Артимович П.Р. директор ТОВ «Артмаш»,  територіальна громада с.Потоки, в особі сільського голови Коломійця П.І., ФОП Матіящук Л.О., сім’ю підприємців Самборського М.С. і Самборського Р.М. та працівників територіального центру, які перерахували свій одноденний заробіток для придбання пральної машини для стаціонарного відділення.

10/10/2016

10/10/2016

Дякуємо усім хто спішить робити добро.

                                            Людина в світ приходить для добра,

                                            Щоб щастя, радість іншим дарувати,

                                            Щоб квітнула від доброти земля,

 

                                            Щоб вміли ви любити і прощати.

                                            Щоб завжди були мати і дитя,

                                            Над ними сонце радісне всміхалось,

                                            Творіть добро біжать роки життя,

                                            Щоб після вас на згадку щось зосталось.

                                                                                        

 

 

Завідуюча відділенням   Зоя Музика.