Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Свято села

Щороку в переддень, чи після дня релігійного свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста громада села Рожепи Жмеринського району відзначає День села. Цього року урочистості з нагоди знаменної події відбулися 28 вересня. До сільського клубу на святкування зібралася більша частина жителів населеного пункту, серед яких його найстаріші жителі, активні учасники громадського життя, малі та старі. До участі у святі запрошено керівництво району, приватних підприємців, меценатів та благодійників.
 День села Рожепи
  Особливості цьогорічному святу надавав той факт, що саме в цей день вводився в експлуатацію сільський водогін, чого з нетерпінням чекали усі мешканці с.Рожепи.
 
  Ідейним генератором та мудрим керманичем, завдяки якому в Стодулецькій сільській раді реалізовується багато життєво необхідних проектів вже багато років є Любов Романівна Голубенко.
 День села Рожепи
  Від райдержадміністрації та районної ради приїхали привітати жителів села з їхнім святом та пуском водогону керівник апарату райдержадміністрації Т.Москальчук, керуючий справами виконавчого апарату районної ради А.Паламарчук. Вони щиро вітали селян із знаменною подією в їхньому житті та передали вітання, найкращі побажання від голови райдержадміністрації Ю.Твердохліба і голови районної ради С.Гринчука. Наголошували на тому, що районна влада докладає максимум зусиль для забезпечення виконання завдань, поставлених Президентом України В.Януковичем щодо створення належних умов проживання населення. Свідченням тому є всебічна підтримка з боку влади та фінансова участь району в реалізації проектів розвитку територіальних громад. Висловили щиру подяку Л.Голубенко за значний внесок у розвиток населених пунктів сільської ради, згуртованість громади, наполегливість у досягненні поставленої мети. Почесною грамотою райдержадміністрації та районної ради нагороджено голову вуличного комітету з реконструкції водогону О.Куделю.
 День села Рожепи
  В свою чергу жителів громади вітала сільський голова Л.Голубенко. Щиро дякувала за підтримку, активність і дієве об'єднання для здійснення спільних задумів усім активним жителям с.Рожеп та інвесторам. В цей день їх відзначено пам’ятними подарунками та запашними короваями. З нагоди свята села подарунки отримали і найстаріші його жителі, багатодітна родина, мешканці зразкового домогосподарства.
 День села Рожепи
  Дарунком для всіх присутніх став святковий концерт, гостинне частування та безпрограшна благочинна лотерея. 

   Під час проведення розіграшу лотереї сталася цікава подія. Головний приз – підсвинок, вирощений у місцевому господарстві, дістався керуючому справами виконавчого апарату районної ради А. Паламарчуку.  Він оригінально розпорядився своїм призом, віддавши виграшний лотерейний квиток багатодітній родині Литвинюків, які виховують п’ятеро дітей. Коментуючи свій вчинок, А. Паламарчук з гумором сказав:“ Вирощувати свиней на балконі незручно, та й ростуть вони у такому “комфорті”  дуже повільно. Я вважаю, що все, що вирощене на Рожепській сільській землі, повинно там і залишитись”.