Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


ТІ, ЩО «ПЛЕТУТЬ» ПЕРЕМОГУ

Усвідомлення школярами того, що великі справи починаються із маленьких вчинків, спонукають до конкретних дій і сприяють набуттю позитивного досвіду громадської співучасті.

Школярі Браїлівських шкіл І-ІІ та І-ІІІ ст., студенти Браїлівського професійного ліцею, Чернятинського коледжу ВНАУ об’єдналися у потужний фронт допомоги нашим бійцям на сході країни і роблять маленькі дива, які щодня рятують людські життя. Вони плетуть маскувальні сітки. Тепер уже зелені, які є життєво необхідні нашим воїнам в зоні АТО.

Майстерні з виготовлення сіток розмістились просто у коридорах, спортивних залах. Сіткову основу і матеріали надали волонтери.

Зазначу, що плести маскувальні сітки не така вже і проста справа. Спочатку основу для майбутньої сітки розтягують на спеціальній рамі, а потім, витримуючи заданий візерунок, обплітають кожен квадрат сітки. Робити це потрібно дуже уважно.

Над створенням маскувальних сіток учні працювали під керівництвом учителів, а зразок показали волонтери В.В. Войтович та О.С.Новіцький.

Загалом за місяць роботи сплетено 9 сіток розміром 6х4 м.

Важливо, що це відбувається в стінах навчальних закладів. Це, власне, чудовий приклад патріотичного виховання. Відрадно, що наша учнівська та студентська  молодь не залишається осторонь подій, що відбуваються в Україні, активно допомагає захисникам держави. Дитячі малюнки, листи, обереги додають надії, віри в перемогу та підсилюють бойовий дух бійців на передовій.

 06/06/2017

 

Н. ПІДГАЄЦЬ, фахівець соціальної роботи РЦ СССДМ