Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


У ЦИХ НЕПРОСТИХ УМОВАХ ВАЖЛИВА КОНСОЛІДАЦІЯ ВСІХ ЗУСИЛЬ

На порядку денному 34 позачергової сесії Жмеринської районної ради 7 скликання, яка відбулась 1 квітня, розглянуто та позитивно вирішено ряд нагальних питань.

Після того, як голова районної ради Василь МАЛЯРЧУК привітав депутатів, які святкували День народження в міжсесійний період, до слова був запрошений перший заступник голови райдержадміністрації, депутат районної ради Олександр МОНАСТИРСЬКИЙ.

На початку своєї промови він подякував від жителів Жмеринщини головним лікарям центральної районної лікарні Ростиславу БОРОВСЬКОМУ та центру первинної медико-санітарної допомоги Олегу КАЛІНСЬКОМУ, їхнім трудовим колективам , за професійність , стійкість, витримку і чітку організацію роботи медичних закладів в режимі надзвичайної ситуації .

«У цих непростих умовах важлива консолідація всіх зусиль »,- зазначив Олександр Іванович. Повідомив, що загалом із районного бюджету на потреби цих медичних закладів передбачено більше 5 мільйонів гривень .

В цьому році активно долучилась міська рада , зокрема, на останніх двох сесіях з міського бюджету було виділено близько двох мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусною інфекцією. Подякував працівникам та директору швейної фабрики «Браїлівчанка» Валерію ПОХОЛЮКУ , за надання допомоги в пошитті захисних костюмів для медиків, яких , на сьогоднішній день, пошито вже більше трьохсот і робота продовжується. Також висловив слова вдячності окремим керівникам установ, підприємств, організацій району, підприємцям за благодійні кошти надані на пошиття необхідного захисного одягу. Зазначив, що організовано безкоштовний підвіз медичних працівників з Браїлова та Станіславчика до місця їх роботи.

За зверненням та на виконання рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС, передано в тимчасове користування медичним закладам м.Вінниця, три шкільних автобуси відділу освіти Жмеринської РДА . Повідомив про необхідність створення мінімального продуктового резерву ( продуктових наборів, ціна одного в межах 170 грн.) для малозахищених категорій населення , одиноких пристарілих, людей похилого віку, тих, що попали в складні життєві ситуації.

На завершення побажав усім здоров’я, висловив сподівання на подальше розуміння і підтримку з боку усіх небайдужих та надію на те, що надзвичайна ситуація не переросте в Україні у надзвичайний стан.

Своїм рішенням депутати підтримали зміни до районного бюджету на 2020 рік. Начальник фінансового управління РДА Володимир ГАМАРНИК поінформував, що збільшено доходи загального фонду районного бюджету за рахунок субвенції наданої з бюджету Жмеринської міської ОТГ, яку планується спрямувати , зокрема, 1 млн.250 тис. грн. на центральну районну лікарню , з яких 1 млн. грн. для придбання необхідного спеціалізованого медичного обладнання та 250 тис. грн. на стимулюючі виплати медичним працівникам інфекційного відділення та 150 тис грн. на центр первинної медико-санітарної допомоги для придбання необхідних медичних засобів. З районного бюджету також виділено 40 тис грн. для ЦПМСД та 40 тис. на інсуліни для хворих на цукровий та нецукровий діабет . Крім того, депутати надали згоду райдержадміністрації на виділення коштів, при необхідності, з резервного фонду, на здійснення профілактичних та протиепідемічних заходів щодо протидії поширення коронавірусної інфекції у Жмеринському районі та інших заходів у сфері медицини.

В ході засідання прийнято позитивне рішення з ряду інших важливих питань.

Далі до слова були запрошені головні лікарі медичних установ Жмеринщини, які поінформували про епідемічний стан захворюваності на короно вірусну інфекцію на території міста та району та про роботу очолюваних ними закладів в умовах надзвичайної ситуації.

Зокрема, Ростислав БОРОВСЬКИЙ розповів, що ситуація у місті та районі контрольована. Породілля, у якої був позитивний аналіз на коронавірус , проходить лікування в боксованій палаті центральної районної лікарні, стан пацієнтки та дитини стабільний. У неї та лікарів, що приймали пологи, зроблений забір матеріалу для повторного аналізу, чекають на результат.

«Ми перші в області розпочали пошив спеціальних захисних костюмів для медичних працівників , за що велика вдячність директору Валерію ПОХОЛЮКУ і працівникам Браїлівської швейної фабрики та усім хто допомагає благодійними коштами у цій справі »,- зазначив очільник лікарні. Подякував владі міста та району, депутатам та усім небайдужим за підтримку медичної галузі у цей непростий час. Запевнив, що при дотриманні жителями міста та району карантинних заходів можна буде уникнути можливих випадків зараження на коронавірусну інфекцію.

В свою чергу головний лікар ЦПМСД Ігор КАЛІНСЬКИЙ повідомив, що на даний час сімейні лікарі забезпечені разовими та багаторазовими засобами індивідуального захисту , дезінфікуючими засобами. При центрі працює мобільна бригада із медичних фахівців для проведення обстеження осіб з підозрою на коронавірус . Серед проблем - нестача спеціальних тест-систем для діагностування даної інфекції. Закупівля їх найближчим часом буде здійснюватись через систему «Prozorro».

«Сімейні лікарі працюють в режимі он – лайн, у випадках невідкладної екстреної медичної допомоги, лікар особисто приймає рішення контакту з пацієнтом», - підсумував Олег Ігорович. На завершення подякував за підтримку і повагу до роботи медичних працівників та побажав усім здоров’я.

В обговоренні почутої інформації взяли участь депутати районної ради Микола ВЛАСЮК та Олександр ЯРМОЛЕНКО, зазначили важливість консолідації усіх зусиль та роботи на випередження.

На звершення сесії головуючий Василь МАЛЯРЧУК подякував депутатському корпусу за підтримку важливих рішень.

 сесія

сесія

сесія

сесія

сесія

сесія

сесія

сесія

сесія

сесія

сесія

Використані матеріали комунальної організації «Жмеринська міськрайонна редакція ефірного радіомовлення «Обрій».