Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


У Жмеринському районі відзначили День Гідності та Свободи

Минуло шість років з часу, коли українці, виборюючи своє право на європейське майбутнє, вийшли на масові протести. В Україні тоді розпочалася Революція Гідності.
І хоча вона обернулася для нас великою трагедією та важкими наслідками, 21 листопада ми відзначаємо як знаменну подію в історії нашої держави.
21 листопада 2019 року в Жмеринському районі відбулися урочисті заходи, присвячені листопадовим подіям 2004, 2013 років, на честь початку двох революцій Помаранчевої і Революції Гідності, з нагоди Дня Гідності і Свободи. У зібранні взяли участь: перший заступник голови районної державної адміністрації О.Монастирський, заступник голови районної ради В.Бігас, керівник апарату райдержадміністрації Т.Москальчук, громадськість.
Біля пам’ятника загиблим Героям Небесної Сотні зі Жмеринки В.Брезденюку та Л.Полянському відбувся урочистий мітинг.
Світлу пам’ять загиблих героїв України, які поклали свої життя за волю, долю і європейське майбутнє нашої держави вшанували хвилиною мовчання.
Слово від влади району мав заступник голови районної ради В.Бігас.
У своїй промові він зробив екскурс в історію, згадав причини та наслідки революційних дій. З болем та сумом згадав героїв, які загинули під час Революції Гідності та й досі гинуть на Сході нашої країни. Висловив сподівання, що в найближчий час ситуація в країні стабілізується і ми будемо жити у вільній, незалежній державі, в якій понад усе поважають права людини. Побажав Божого захисту усім захисникам України, які стоять на передових рубежах. Привітав громадськість з Днем Гідності та Свободи, а також зі святом Михайла Архистратига, який є захисником усіх християн, поборником зла і темних сил.
До пам’ятника Героям Небесної Сотні покладено корзину з квітами.

День гідності

День гідності

День гідності

День гідності

Використані матеріали сайту Жмеринської РДА