Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Виїзний прийом громадян

Однією з форм забезпечення права громадян на звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування є проведення виїзних прийомів громадян за місцем їх проживання, у числі яких важливе місце займають саме спільні виїзні прийоми, до участі в яких залучаються представники владних органів.Слідуючи державному курсу та ініціативам Президента України районна влада на Жмеринщині приділяє значну увагу питанням розвитку громадянського суспільства. Думка громади часто є відправним пунктом у прийнятті багатьох рішень, які робить влада, допомагає спрямувати роботу у напрямку вирішення найболючіших проблем, які є в районі. Саме такий акцент поставив голова Жмеринської районної державної адміністрації Ю.Твердохліб під час виїзного прийому громадян в Луко-Мовчанській та Кацмазівській сільських радах 13 листопада 2013 року. Спільно з головою райдержадміністрації прийом проводили голова районної ради С.Гринчук та члени робочої групи - представники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ і організацій району.

Виїзний прийом громадян

   Під час прийому в Луко-Мовчанській територіальній громаді до очільників району звернулися троє жителів, які піднімали питання особистого характеру та такі, що стосуються великої кількості людей і всієї громади взагалі. Зокрема, літня жінка потребувала роз’яснення щодо розміру нарахування субсидії. Ґрунтовне пояснення жінка отримала від представника управління соціального захисту населення та обіцянку голови райдержадміністрації посприяти доставці дров.

  Виїзний прийом громадян

Відстоювати інтереси своїх підопічних прийшов до представників районної влади голова первинної ветеранської організації села А.Клепко. Він повідомив, що в селі проживає 174 пенсіонери, з яких 31 – ветеран Великої Вітчизняної війни, в тому числі інваліди. Всі потребують уваги та допомоги в побуті. Є нарікання на високу вартість дров та відсутність пільг на їх придбання для даної категорії громадян. Крім того, керівник ветеранської організації піднімав питання розрахунку сільськогосподарським підприємством за використання земельних паїв та стану доріг.

   У відповідь Ю.Твердохліб пообіцяв ретельно вивчити питання, які цікавлять ветеранів та зробити все від нього залежне для покращення умов їхнього життя. Дав доручення відповідним службам району щодо вирішення піднятих питань.

 Виїзний прийом громадян

  Вже вдруге прийшла по допомогу до представників влади жителька села, яка має 1 групу інвалідності. Жінка дякувала голові райдержадміністрації за підтримку та допомогу у подоланні важкої недуги та знову просить матеріальної допомоги для санаторно-курортного лікування, яке їй вкрай необхідне. Керівники району порадили офіційно звернутися з відповідною заявою до райдержадміністрації та районної ради по фінансову підтримку, з свого боку жінці пообіцяла надати допомогу начальник відділу освіти райдержадміністрації І.Цимбал як депутат обласної Ради.

   По завершенні прийому керівники району відвідали ФАП та школу.

   На прийом до представників влади в Кацмазівській громаді прийшли 6 громадян. Серед них: депутат сільської ради, завідувач сільською бібліотекою, директор будинку культури, соціальні працівники, представник громади. Жителів села цікавили питання транспортних перевезень, стану доріг, питання, які стосуються людей похилого віку (оформлення субсидій, переоформлення майна, т.ін.), регулювання руху транспортних засобів в межах населеного пункту та щодо пільгових рецептів на гіпотензивні засоби.

  Виїзний прийом громадян

Роз’яснення щодо частини питань громадяни отримали від профільних фахівців. Ряд доручень щодо вивчення та вирішення проблемних питань отримали керівники відповідних підрозділів на місцях та телефонному режимі.

   Голова райдержадміністрації Ю.Твердохліб та голова районної ради С.Гринчук триматимуть на контролі стан розв’язання проблем жителів обох громад.