Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Вшанування 31-річниці Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2017 року виповнився 31 рік з дня страшної катастрофи на Чорнобильській АЕС. У сучасному світі чорнобильська катастрофа є найбільшою в історії атомної енергетики: вона стала наймасштабнішою як за кількістю задіяних в ній ліквідаторів, так і наймасштабнішою за кількістю жертв і збитку, який був нанесений економіці України і країнам-сусідам.

Страшна аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася весь світ через свою масштабність. У перші дні після вибухів в четвертому енергоблоці люди в радіусі 30 км від АЕС були змушені покинути свої будинки - за даними офіційних джерел, евакуації підлягали понад 115 тисяч чоловік. Величезна кількість людей і спецтехніки було задіяно в ліквідації наслідків вибуху - сили понад 600 тисяч осіб знадобилися, щоб мінімізувати наслідки події. В результаті аварії на АЕС через палаючого реактора утворилося радіоактивна хмара, яке випало у вигляді опадів по величезній території Європи, Росії, Білорусії та України.

26/04/2017

26 квітня  відбулись міськрайонні заходи з нагоди сумної  дати в новітній українській історії – Міжнародного дня пам'яті Чорнобиля, в яких прийняли участь громадськість та керівництво Жмеринського району і міста Жмеринки.

26/04/2017

Перший заступник голови райдержадміністрації О.Монастирський у своїй промові віддав данину поваги ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, постраждалим та вдовам загиблих.

26/04/2017

Спільно із заступником голови районної ради В.Бігасом та заступником керівника виконавчого апарату районної ради Н.Рожок вручив подяки та одноразову грошову винагороду вдовам загиблих та померлих ліквідаторів наслідків техногенної катастрофи за мужність, самовідданість і підтримку своїх чоловіків, активну життєву позицію та з нагоди 31 – х роковин Чорнобильської трагедії.

26/04/2017

Від міської влади перед учасниками зібрання виступили заступник міського голови К.Тимунь і начальник організаційного відділу виконавчого комітету Жмеринської міської ради І.Попік.

Також виступили голова громадської організації «Жмеринська організація інвалідів» «Союз Чорнобиль України» Г.Варлахова, яка відзначила вдів  учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, та голова громадської організації «Інваліди Чорнобиля» В.Дремух зробив екскурс в історію, назвав невтішні цифри статистики.

 26/04/2017

Урочистою ходою зібрання рушило до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи, де відбувся мітинг-реквієм на знак вшанування та пам’яті про тих, хто віддав життя у боротьбі з «мирним» атомом.

  26/04/2017

Перед присутніми виступили заступник голови районної ради В.Бігас, який пригадуючи ті жахливі весняні дні, закликав всіх присутніх схилити  у скорботі голову перед світлою пам’яттю тих, хто пішов у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі,  а також віддати  данину пам’яті  живим. Говорив про те, що людський біль і розпач притуплюються з часом, але в пам'яті назавжди залишаються спогади.

На мітингу виступили  заступник міського голови В.Дудік, голова громадської організації «Жмеринська організація інвалідів» «Союз Чорнобиль України» Г.Варлахова.

26/04/2017

Мітинг–реквієм закінчився вшануванням пам'яті загиблих ліквідаторів на Чорнобильській АЕС  хвилиною мовчання та покладанням квітів   до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи.

26/04/2017

26/04/2017