Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Вінницька обласна Рада ухвалила Антикорупційну програму на 2022-2023 роки

Антикорупційну програму Вінницької обласної Ради на 2022-2023 роки ухвалили депутати на сесії 26 листопада.

Програма включає звіт за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Вінницької обласної Ради та є комплексом правил, стандартів і процедур щодо запобігання та виявлення корупції в діяльності на період 2022-2023 роки.

Про зміни до проєкту рішення на сесії доповіла голова постійної комісії обласної Ради з питань правової політики, регламенту, депутатської діяльності та етики Олена Мілієнко. Перед сесією відбулося засідання постійної комісії, на якому депутати розглянули і врахували доповнення до проєкту Програми, які надала НАЗК.  

– Програма пройшла комісію. Сьогодні також було доопрацювання, оскільки ми отримали рекомендації НАЗК. Вони стосувалися того, щоб дія Програми була не на 5 років, як ми пропонували, а до 2023 року. Це перша зміна. Також НАЗК рекомендувала у Програму додати ще 2 корупційних ризики: «Можливість дискримінаційних умов тендерної документації та обмеження конкуренції при проведенні публічних закупівель» та «можливість виникнення конфлікту інтересів у посадових осіб обласної Ради при здійсненні публічних закупівель», – зазначила Олена Мілієнко.

За її словами, в обласній Раді ґрунтовно підійшли до підготовки Антикорупційної програми, були враховані усі вимоги і рекомендації.

– В обласних радах дуже багато антикорупційних програм не прийнято. Після того, як їх ухвалили сесійно і передали в НАЗК, НАЗК їх повернула. Саме тому ми дуже ґрунтовно підійшли до розробки нашої Антикорупційної програми, щоб вона відповідала тим засадам, які передбачені в частині 2 ст. 19 Закону України про запобігання корупції. Ми врахували усі вимоги. І маємо надію, що на відміну від інших областей, чиї програми не були затверджені НАЗК, наша Програму буде затверджена, – сказала Олена Мілієнко. 

Антикорупційна програма Вінницької області на 2022-2023 роки вказує на 12 корупційних ризиків, а також включає заходи із реалізації загальної відомчої політики стосовно протидії корупції у сфері діяльності обласної Ради.

У Вінницькій обласній Раді утворено комісію з оцінки корупційних ризиків та підготовки Антикорупційної програми. До Комісії включено голів постійних комісій обласної Ради 8 скликання, представників депутатських фракцій обласної Ради, начальників управлінь виконавчого апарату обласної Ради, начальника Управління спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області та представників громадськості.

Моніторинг стану виконання Антикорупційної програми здійснюється шляхом аналізу інформації про виконання її заходів. Контроль за виконанням заходів, передбачених Програмою, а також моніторинг впровадження цих заходів здійснюють уповноважений підрозділ спільно із постійною комісією обласної Ради з питань правової політики, регламенту, депутатської діяльності та етики.

сесія


сесія