Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Як отримати послуги під час карантину

Як працюють Центри надання адміністративних послуг❓

Міністерство цифрової трансформації України підготувало ряд рекомендацій, які важливо врахувати при плануванні роботи кожного центру надання адміністративних послуг.

Перелік ЦНАПів за посиланням: https://my.gov.ua/info/servicecenters

 

Центрам надання адміністративних послуг рекомендовано:


Провести інформаційну кампанію з рекомендацією відкласти візит до ЦНАП, якщо це не терміново;

Проінформувати про зміни у графіку прийому та обслуговування;
Повідомити громадян про можливість та способи отримання послуг в електронній формі;
Розмістити на вході до приміщення інформацію про дистанційний зв’язок та попередній запис на прийом;

 

Організація роботи ЦНАП:
У відкритій частині ЦНАП має перебувати не більше людей, ніж робочих місць для обслуговування;

Поза межами приміщення мають бути зручні місця очікування в черзі на відстані не менше 1 метра один від одного;
Відстань між відвідувачами та адміністраторами також не має бути менша ніж 1 метр;
Не допускати громадян з ознаками інфекційних захворювань без масок у приміщення, рекомендувати їм звернутися пізніше або отримати послугу електронно (якщо це можливо);
Документи потрібно приймати таким чином, щоб громадяни якомога менше перебували у приміщенні – наприклад, через скриньки для кореспонденції;
Організувати прийом громадян за попереднім записом (за телефоном, через сайт);
Забезпечити позачергове обслуговування для громадян літнього віку, вагітних жінок та громадян з дітьми;
Консультувати громадян дистанційно
Надсилати результати послуг поштою чи кур’єрською доставкою;

 

 

Нагадуємо, що Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України до 11 травня 2020 року. Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені до 11 травня 2020 року. Похід у державні органи, які щоденно обслуговують тисячі громадян, створює зайвий ризик поширення коронавірусної інфекції Covid-19. Тому державні органи та інші надавачі послуг рекомендують отримувати послуги дистанційно.

 

Міністерство юстиції України видало наказ «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи».

Наказом внесені зміни до порядку проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі. Це є досить важливим аспектом у період карантину, оскільки зробити це можна не виходячи із дому.

Вищезазначені зміни передбачають наступне:

Заява в електронній формі подається за умови підписання її заявником з використанням засобів електронної ідентифікації та за умови оплати послуг за державну реєстрацію в повному обсязі.
Заява та документи для державної реєстрації в електронній формі мають відповідати вимогам, встановленим Законами України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Під час державної реєстрації в електронній формі до заяви долучаються оригінали документів, передбачених законом. Плата за надання адміністративних послуг здійснюється також через Інтернет з використанням платіжних систем або програмних засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Заява в електронній формі реєструється в Єдиному державному реєстрі і за результатом реєстрації заяви заявнику надається код доступу до результатів розгляду відповідних документів.

Реєстрація заяв в електронній формі проводиться в порядку черговості їх надходження, у тому числі з урахуванням заяв, що подаються в паперовій формі.
Моментом прийняття заяви та документів для державної реєстрації в електронній формі вважається дата і час реєстрації заяви у Єдиному державному реєстрі.