Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Засідання колегії при начальникові головного управління Пенсійного фонду України

Участь у колегії взяли голова Жмеринської районної державної адміністрації Олег Легеза, голова Жмеринської районної ради Василь Малярчук, юрист відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» у Вінницькій області Людмила Гурба, заступники начальника та керівники структурних підрозділів головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області та начальники територіальних управлінь Фонду області.

Учасниками засідання було розглянуто підсумки роботи органів Фонду за 6 місяців 2017 року. В області забезпечено виконання всіх планових показників з надходження коштів. План з надходження коштів, адміністрування яких здійснюють органи Фонду, виконано на 106,3 %. При запланованих 22,3 млн грн. надійшло 23,8 млн грн. До бюджету Фонду додатково залучено 1,5 млн гривень. Вчасно і в повному обсязі забезпечена виплата пенсій 480,3 тисячам пенсіонерів Вінниччини і виконані всі пенсійні зобов’язання Фонду.

Про стан виконання Жмеринським об'єднаним управлінням покладених на нього завдань, звітував Володимир Рябоконь - начальник Жмеринського об’єднаного управління. В своєму звіті він зазначив, що одним із основних пріоритетів роботи  управління є наповнення бюджету та погашення заборгованості  з платежів до Фонду.    Всі планові показники щодо надходження коштів виконано. Відсплатиєдиногосоціальноговнескуотримано114  млн. грн., що  становить 117 % від  планового показника, в тому  числі кошти  ПФУ  -  майже 96 млн.грн.   Надходження коштів, адміністрування яких здійснює Пенсійний фонд України, становлять – 1,9  млн.грн.  Планове завдання виконано на 120%.

Завдяки системній роботі по погашенню заборгованості протягом півріччя досягнуто її скорочення    на  601  тис. грн. або 13%.    Станом на 01.07.2017 року загальна заборгованість складає 4433 тис.грн., з яких  3684тис.грнабо 83%– це недоїмка платників,  щодо яких порушено справу про банкрутство, визнано банкрутом  та  безнадійний борг, решта  749 тис.грн. ( 17 % ) – борг економічно-активних платників, з нього, наразі, погашено 406 тис.грн.

У своїй роботі щодо зменшення боргу, управління тісно взаємодіє з органами місцевої виконавчої влади.

По підприємствах, які допустили зростання боргів  направлено 8 матеріалів  на розгляд комісій з питань погашення заборгованості по заробітній платі та соціальних виплатах,  заслухано  8 керівників підприємств – боржників.  

Налагоджена тісна співпраця  з  державною  виконавчою службою районів по погашенню заборгованості. В   органах ДВС  перебуває  68 виконавчих документів  про стягнення коштів в інтересах Пенсійного фонду на суму  2148  тис. грн. в т.ч. по  ЄСВ –  51 тис.грн.  та  2провадження  -   у відділі примусового виконання судових рішень  на  суму  1102 тис. грн.  по  ДП  «Барський спиртовий комбінат». 

Від заходів  ДВС  за звітний період  на рахунки ПФУ надійшло  144  тис. грн.

Запроваджено щомісячне ознайомлення з матеріалами виконавчих проваджень. За 6 місяців 2017 року   перевірено   7 виконавчих проваджень, виявлено  1  порушення  на  суму 0,6 тис. грн.,  про  що було складено скаргу  на  дії  державного  виконавця.

Крім  того, борги  перед  управлінням опрацьовуються у судовому порядку.  З початку року   подано  15позовнихзаяв  на відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій до Вінницького адміністративного суду на суму 791 тис. грн.  Завдяки вжитим заходам на рахунки управління надійшло 698,4 тис. грн. 

В  управлінні впроваджуються нові стандарти з організації прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів ПФУ.  Робота по  популяризації послуг на веб-порталі Пенсійного фонду дозволила протягом півріччя збільшити кількість його користувачів   в 3 рази.

Обслуговування громадян в   управлінні організовано  у відповідності до Постанови правління Пенсійного фонду Українивід 30.07.2015 року № 13-1  за принципом «єдиного вікна».

За шість місяців поточного року Жмеринським та Барським відділами обслуговування громадян надано  24 тис. послуг, що  на 24%  більше аналогічного періоду минулого  року. У двох відділах працює 11 спеціалістів, щоденне навантаження  на  одного спеціаліста  -  в середньому 21 особа. 

 Запроваджено телефонні дзвінки  та  СМС-повідомлення пенсіонерам з окремої телефонної картки. У телефонному режимі повідомлено 169 осіб щодо виготовлення пенсійного посвідчення  та розміру пенсії.

На  виконання наказу  головного управління Пенсійного фонду  України  у Вінницькій області від  31.05.2017 року  № 176  «Про організацію  контрольно-перевірочної роботи»  спеціалістами відділу проводяться перевірки  за  спрощеною   процедурою.  За  звітний період  проведено   5 перевірок,  про  що складено акти  та  видано  приписи, всі приписи виконано.

Управлінням активно виконуються  заходи,  спрямовані  на вдосконалення організації роботи по обслуговуванню громадян в об’єднаних територіальних громадах та агентських пунктах. На виконання Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2016 року № 672, наказу головного управління у Вінницькій області від 14.02.2017 року №34 «Про впровадження обслуговування громадян на рівні територіальної громади»  між Жмеринським об’єднаним управлінням та  Северинівською об’єднаною територіальною громадою  підписано угоду про співпрацю. На території ОТГ  мешкає  4560 осіб, з яких 1066 пенсіонерів.  З метою наближення послуг до людей відкрито агентський пункт на території Браїлівської селищної  ради  з чисельністю мешканців 5892 осіб  з яких 1647 пенсіонерів.

На рівні територіальної громади та у агентському пункті фахівцями управління надається весь спектр послуг, перелік яких визначено Постановами правління Пенсійного фонду України. З дня підписанняугоднадано156  послуг.

Найближчим часом планується відкриття  3-х агентських пунктів на території Барського району, а саме :

-          в Луко – Барській сільській раді з чисельністю населення 1239 осіб ,з яких 412  пенсіонерів , яка буде обслуговувати  4 села  ( Квітка, Васютинці, Зоряне,  Горяни )

-          на  базі Верхівської сільської  ради , яка буде обслуговувати  3 сільських ради   (Верхівська, Володіївська та Супівська -  8 сіл )  з чисельністю населення  1926 осіб,  з яких  536 пенсіонерів

-          та в Копайгородській селищній раді  з чисельністю населення 3006 осіб ,з яких 989  пенсіонерів , яка буде обслуговувати  4 села  ( Копайгород, станція Копай, Шипинки, Шевченково )

Важливим кроком поліпшення обслуговування громадян стало надання їм можливості звертатись за отриманням послуг за місцем проживання.

Керівник головного управління Фонду в області Олена Корчака відмітила, що понад 141 тис. жителів громад, з яких близько 41 тис. пенсіонерів, мають можливість без необхідності виїзду до районного центру, отримати необхідні послуги, звернувшись на прийом до спеціаліста з питань пенсійного забезпечення.

26/07/2017

26/07/2017

26/07/2017