Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Засідання комісії по перевірці причин забруднення атмосферного повітря

Заступник керівника виконавчого апарату районної ради Едуард Крайнік прийняв участь в роботі комісії по перевірці причин забруднення атмосферного повітря та встановлення джерел їх походження, засідання якої відбулось 21 серпня 2017 року під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Олега Матвієнка.

Члени комісії розглянули колективне звернення жителів Жмеринки та депутатів міської ради з проханням встановлення причин забрудненого атмосферного повітря в м. Жмеринка 15- 18 серпня 2017 року.

Як зазначив голова комісії Олег Матвієнко джерелом забруднення повітря є ПП «Фірмовий смак» ( дир.. – Євген Орловський), яке займається розведенням свиней. Він закликав членів комісії обговорити дане питання та запропонувати шляхи вирішення проблеми.

Прокурор Жмеринської місцевої прокуратури Юрій Кислов вніс пропозицію проаналізувати стан дотримання всіх норм технологічного процесу вирощування тварин та утилізації відходів.

Членами комісії було запропоновано взяти проби води, повітря, грунту під час піку забруднення.

Заступник начальника Жмеринського районного управління Держпродспоживслужби Любов Бренгач акцентувала увагу присутніх на тому, що в даний час діє мараторій на перевірку діяльності підприємців – фізичних осіб, тому контролюючі органи не мають змогу перевірити та притягти до відповідальності порушників санітарних умов.

На даний час керівник підприємства знаходиться за кордоном, тому зустрітись на взяти пояснення в нього не вдалось. Робота комісії триває.

21/08/2017

21/08/2017

21/08/2017

21/08/2017