Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Засідання робочої групи

13 грудня 2011 року відбулось засідання робочої групи щодо проведення адміністративно-територіальної реформи. На цю зустріч був запрошений Олександр Врублевський − експерт з адмінустрою інституту громадського суспільства (м. Київ), який представив учасникам нову методику моделювання територіальних громад.

Голова районної ради Малярчук В.Г. запропонував прийняти участь у розробці такої моделі на базі Жмеринського району.

У сучасному світі місцеве самоврядування сприймається як єдино можлива і раціональна модель влади на місцях, один з головних атрибутів громадянського суспільства.

Голова районної ради наголосив, що адміністративно-територіальна реформа, а особливо її складова – реформа регіональної влади – на часі. За словами Малярчука В.Г., у нинішньому становищі органи місцевого самоврядування не можуть повноцінно, а головне – ефективно, здійснювати свої функціональні обов’язки. Перша причина – недосконалість законодавства. На сьогодні існує 207 законів, які більшою чи меншою мірою регулюють місцеве самоврядування. Друге – ради делегують повноваження державним адміністраціям, залишаючись фактично представницьким органом влади без реальних важелів впливу. На сьогодні напрацьовується пакет нових законопроектів та змін до існуючих актів.