Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Заходи до Міжнародного Дня людей похилого віку та Дня ветерана

Вважається, що людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це вдалося. Далеко не всім дано відчути мудрість своїх років. Літня людина має виняткові досвід і терпіння, наполегливість у досягненні поставлених завдань.

Спочатку особливий день для того, щоб приділити увагу людям похилого віку, знайшли в календарі скандинави. Офіційно ж свято було засновано резолюцією Організації Об’єднаних Націй від 1990 року. А в Україні 1 жовтня – це ще й День ветерана. Цей день покликаний звернути увагу суспільства на проблеми людей похилого віку і знайти способи поліпшити якість життя пенсіонерів.

Тому в День людей похилого віку й День ветерана мали честь  привітати своїх підопічних "бабусь і дідусів" працівники комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жмеринського району Вінницької області».

Так майже по всім населеним пунктам Жмеринського району працівниками територіального центру на чолі з директором Оголенко Т.І. було проведено ряд заходів з приводу свята. Оголенко Т.І. особисто звернулась до кожного приватного підприємця, фермера, орендаря благодійника, з проханням надати грошову, натуральну допомогу підопічним територіального центру.

29 вересня 2017 року в будинку культури села Станіславчик завдяки спонсорській підтримці директора ФГ «Валентин» Гладчука О.В., сільського голови Перепечая  В.М. та власними силами працівників територіального центру було зорганізовано гарячій обід для підопічних. На свято завітав настоятель Вознесенского храма с. Станіславчик Жмеринського району ієрей Дмитрій Пасечник який побажав усім присутнім здоров’я та довгих років життя. Завідувач відділення соціальної допомоги вдома Воробй Н.І привітала підопічних територіального центру та подякували їм за їх трудові та бойові заслуги. Душевну атмосферу та гарний настрій на святі створили вихованці місцевої музичної школи. Наприкінці свята соціальні робітники роздали всім присутнім подарунки від спонсорів, а тим хто не зміг прийти вітали дома.

2 жовтня 2017 року в будинку культури смт. Браїлів під патронатом селищного голови Резедент В.Д. – була організована концертна програма за участю місцевих колективів: дитячій танцювальний колектив «Браїлівчанка», керівник Мельникова Л.П., жіночий ансамбль «Чярівниця» керівник Дубель Ю.М. квартет «Мрія», автори і виконавці власних пісень Рибак В., Тодосюк Л.. На концертну програму були запрошені всі підопічні територіального центру, а самими почесними гостями були підопічні відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання.   Наприкінці свята  всіх гостей та артистів пригощали святковими короваями прикрашеними калиною, спеченими з любов’ю та турботою завідувачем відділення стаціонарного догляду Музикою З.А та соціальним робітником відділення соціальної допомоги вдома Юрченко О.В.

         З 2 по 4 жовтня 2017 року для підопічних територіального центру Северинівської територіальної громади (сіл Чернятин, Северинівка, Токарівка), завідувачем відділення денного перебування Поспеловою О.В., соціальними працівниками Крупельницькою Н.М., Благун О.О. соціальними робітниками, завідувачем Чернятинською бібліотекою Ісько Л.П було проведено та організовано концертно - розважальну програму, в якій приймали участь і самі підопічні відділення денного перебування: Шпак В.В., Оріховський О.Д., Шпіганевич П.Ф., Чеперната Г.В., Мукомела С.М., Чеміна Т.П.  Святкового настрою присутнім додав виступ учнів 5 класу Чернятинської ЗОШ І – ІІ ступенів, класний керівник Мацанюк Г.М., та учнів 4 класу Северинівської ЗОШ І – ІІ ступенів, класний керівник Плаксій А.В. Гарний музичний супровід надав завідувач Чернятинським клубом Сольвар В.П.. На свято була запрошена голова ветеранської організації Корчмарюк Н.С., яка привітала всіх присутніх з святом Дня людей похилого віку та Дня ветерана, побажала здоров’я, витримки та довголіття. Під час святкування для підопічних Северинівської територіальної громади була проведена жартівлива, безпрограшна лотерея, а по завершенню концертної програми всіх гостей частували солодощами, які для них організували спонсори свята: Христюк О.У., Корчмарюк Ю.З., виконуючий обов’язки старости на громадських засадах Рибак Г.Г., Романюк С.М., Муляр Г.О.

Підопічні територіального центру  щиро дякували за проведені  заходи завдяки яким вони вкотре відчули шану та повагу.

Щиро і від усієї душі від імені підопічних та керівництва територіального центру висловлюємо подяку всім підприємцям, спонсорам, благодійникам за надану грошову та натуральну допомогу.

Найбільшу допомогу надали: ТОВ «Демидівський граніт»  директор Перих А.М.; Демидівська сільська рада; ФГ «НАДІЯ» директор Музика Н.І.; Литвин Б.В. депутат Жмеринської районної ради; ТОВ «ОДЕМО» директор Дмитрук Н.С..

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017

01/10/2017



Директор  Т.І.Оголенко