Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Жмеринська районна рада 8 скликання розпочала свою роботу

Перша сесія Жмеринської районної ради нового 8 скликання відбулась 27 листопада в приміщенні районного будинку культури, з дотриманням протиепідемічних заходів , зокрема, здійснення температурного скринінгу та маскового режиму.

Відкрили сесію Державним Гімном України. На засідання були запрошені депутати обласної ради Інна ЦИМБАЛ, Людмила ЩЕРБАКІВСЬКА, Ігор ГАТАУЛЛІН та Олександр ХОМ’ЯК .

Голова районної територіальної виборчої комісії Алла БУЛАХ проінформувала про підсумки виборів депутатів Жмеринської районної ради. Під час виборів було зареєстровано 9 районних організацій політичних партій, які висунули депутатів до районної ради по багатомандатному виборчому округу. У виборах взяли участь 55 тис 360 чол., що становить 41,8 % виборців. До депутатського корпусу районної ради увійшли 4 депутати від ПП ВО «Батьківщина», від ПП «Сила і честь» - 3, від ПП «Слуга народу» - 4, ПП «За майбутнє» - 4, ПП «Українська стратегія Гройсмана» - 15, ПП «Опозиційна платформа «За життя» - 4, від Радикальної партії Олега Ляшка – 3, ПП «Європейська солідарність» - 5 депутатів. Також повідомила, що відтепер новообрані депутати набули своїх повноважень. «Активної вам життєвої позиції, професійної громадянської зрілості, уміння служити людям з повною самовіддачею. Щоб нормою вашої поведінки була єдність слова і діла, адже тільки так можна віддячити людям за мандат довіри», - підсумувала Алла БУЛАХ.

Після урочистого зачитання тексту Присяги Олександром МОНАСТИРСЬКИМ, якому надали право , як найстаршому представнику депутатського корпусу 8 скликання, присутні депутати, усвідомлюючи свою високу відповідальність, присягнули дотримуватись Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах виборців, брати активну участь у здійсненні місцевого самоврядування та вирішенні питань місцевого життя. Свою Присягу кожен депутат скріпив особистим підписом. Після чого, під оплески присутніх кожному з них вручили посвідчення депутата Жмеринської районної ради.

Після урочистої частини сесії перейшли до робочої. Представники політичних партій висунули кандидатури на посаду голови Жмеринської районної ради – Володимира БІГАСА (від ПП «Європейська солідарність») та Анатолія БЕШЛЕЯ ( від ПП «Українська стратегія Гройсмана»). Далі, кожен кандидат коротко розповів про себе та своє бачення подальшого розвитку громади. В обговоренні кандидатур взяли участь депутати Юрій ТВЕРДОХЛІБ, Валерій ПОГРЕБНЯК та Олег КИТАСЮК.

Для проведення процедури таємного голосування обрали лічильну комісію із 9 чоловік (голова Валерій ПОГРЕБНЯК), до складу якої увійшли представники різних політичних партій.

Після перерви голова лічильної комісії повідомив результати. Загальна кількість бюлетенів- 42, в голосуванні взяли участь - 41 депутат, визнано не дійсним - 1 бюлетень. За результатами голосування за кандидатуру Володимира БІГАСА проголосували – 21 депутат , за Анатолія БЕШЛЕЯ - 19. Відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» голова вважається обраним, якщо за кандидатуру проголосувало більшість від загального складу ради. Таким чином, жоден з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів.

Тому, сесія оголосила перерву в роботі до п’ятниці, 4 грудня, коли відбудеться 2 засідання 1 сесії Жмеринської районної ради 8 скликання, об 11.00 в районному будинку культури.

сесія

сесія

сесія