Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Злободенне питання – закриття ФПу у с. Вознівці

20 березня на особистий прийом до голови районної ради Малярчука В.Г. завітала делегація Тарасівської сільської ради на чолі із сільським головою, яка складалась із членів постійної комісії сільської ради з питань охорони здоров’я, депутатів сільської ради, активу села.  Злободенне питання, з ким звернулась громада до районної влади – закриття  ФПу у с. Вознівці.

20/03/2017

Для  кваліфікованого  та ефективного обговорення питання були запрошені  начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації  Ярмоленко О.М.,  начальник фінансового управління райдержадміністрації Гамарник В.А., головний лікар комунальної установи «Жмеринський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Калінський О.І.

20/03/2017

Тарасівський сільський голова Козаченко А.О. проінформував про ситуацію, яка склалась у Вознівцях у зв’язку із закриттям фельдшерського пункту, висловив побоювання місцевих жителів, а їх в селі проживає 256 чоловік,  в недоотриманні медичної допомоги. Громада розуміє, що в країні здійснюється реформа охорони здоров’я, що  основна проблема сільської медицини – відсутність нормального фінансування, за яким стоїть медичне, кадрове забезпечення й створення гідних умов праці. Але усе ж таки хочуть почути роз’яснення районної влади. Виступили й депутати сільської ради.

20/03/2017

У відповідь начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Ярмоленко О.М. повідомив, що  згідно наказів МОЗ медпрацівник середньої ланки (фельдшер, медсестра, акушер) має обслуговувати 600 осіб. З метою приведення у відповідність до нормативів штатних розписів і вдались до цього непопулярного методу.

20/03/2017

У районі постійно проводиться робота з підготовки функціонування медичних закладів в умовах страхової медицини, створюються засади для розвитку сімейної медицини. Уже з 1 липня цього року буде впроваджено електронний продукт, який  забезпечить управління та адміністрування процесів, які передбачені реформою фінансування первинної ланки системи охорони здоров'я в Україні, із дотриманням принципу «гроші йдуть за пацієнтом».

20/03/2017

Головний лікар КУ «Жмеринський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Калінський О.І. заспокоїв людей - медична допомога буде надаватись медичним працівником з Тарасівки, а на базі ФП буде створений медичний пункт тимчасового базування.

20/03/2017

Узагальнивши усі пропозиції, висловлені в ході зустрічі, голова районної ради Малярчук В.Г. заявив, що він неодноразово приймав участь у зустрічах і з народними депутатами, і з представниками Міністерства охорони здоров’я, Департаменту охорони здоров’я Вінницької області.

З 2017 року планується здійснити ряд кроків: реформувати первинну медичну допомогу і створити засади для розвитку сімейної медицини; запровадити референтні ціни на ліки та механізм часткової компенсації вартості ліків від певних видів захворювань; затвердити протоколи лікування і впровадити елементи страхової медицини. Такого поняття як «ФАП» вже не буде, населення обслуговуватиме «Сімейний лікар».