Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Зустріч із Народними депутатами у Києві

15 та 16 травня голова районної ради Малярчук В.Г. здійснив дводенну робочу поїздку у складі делегації  представників органів місцевого самоврядування Вінниччини до м. Києва.

Безпосередньо 15 травня у Верховній Раді України було проведене засідання круглого столу на тему: «Шляхи удосконалення районного рівня адміністративно-територіального устрою України в сучасних умовах проведення реформи децентралізації влади».

Захід був ініційований заступником Голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергієм Кудлаєнком.

Як повідомив парламентар, експертна дискусія за участі представників органів місцевого самоврядування Вінниччини стала логічним продовженням зустрічі у Вінниці під час виїзного засідання Комітету у Вінниці, що відбулась 30 березня 2017 року.

– Учасники березневої зустрічі, представники місцевих громад Вінницької області порушили низку питань, що потребують більш детального роз’яснення – госпітальні та освітні округи, розбудова системи адміністративних послуг, механізми співробітництва та бюджетні трансферти для об’єднаних громад. Тому було вирішено продовжити дискусію у травні із залученням експертів та представників профільних міністерств на центральному рівні, – повідомив народний депутат.

В рамках засідання також відбувся семінар-дискусія, в ході якого розглянуті питання удосконалення районного рівня адміністративно-територіального устрою України.

Під час обговорення напрямків реформи з децентралізації виступив і відповів на запитання присутніх заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

У семінарі брали участь голови районних і сільських рад Вінниччини, представники Асоціацій міст та органів місцевого самоврядування, а також народні депутати України від Вінниччини, директори департаментів Міністерства освіти і науки, Міністерства фінансів, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

16 травня відбулась зустріч з керівниками Комітетів Верховної Ради України та народними депутатами, обраними від Вінниччини – Сергієм Кудлаєнком, Олексієм Порошенком, Миколою Кучером, Іваном Споришем, Іваном Мельничуком, Олександром Домбровським та Григорієм Заболотним, метою якої було вироблення пропозицій для врахування законодавчими органами влади під час підготовки законопроектів з питань децентралізації та реформи місцевого самоврядування в Україні.

Голови 30 районних і сільських рад Вінниччини висловлювали своє бачення щодо взаємодії парламенту з органами місцевого самоврядування. Жваву дискусію викликало обговорення питання законопроектів щодо продажу землі, регіонального розвитку, місцевих податків, служби в органах місцевого самоврядування та декларування доходів.

Усі пропозиції будуть враховані на засіданнях парламентських Комітетів під час підготовки законопроектів.

16/05/2017

16/05/2017

16/02/2017

16/05/2017

16/05/2017

16/05/2017

16/05/2017

16/05/2017