Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


«Ім’я твоє – жінка»

Мати світом іде.

Їй не створені ще монументи.

І, щоб труд оцінити її, ще не має таких нагород.

Лиш стають на коліна сини –

Хлібороби, співці, президенти,

І долоню її, мов хлібину цілує народ.

                                  Ніна Гнатюк

 

Кожна людина має свої святині. До великих людських святинь належить і любов до матері, до тієї, яка дала нам життя, яка нас виплекала, виростила і виховала. Вона для добра своїх дітей віддає все: працю, сльози, здоров’я… Серця свого не жаліє для дитини, для її добра.

І нині ми віддаємо шану Матері Божій, яка завжди нас охороняє і завжди заступає, віддаємо шану Матері-Україні, яка синів виряджала на боротьбу за рідний край. І нинішнє свято, яке відбулося в читальній залі КЗ «Жмеринська ЦРБ ім.  В.П. Вовкодава»,  є символом їх відродження.

Читальна зала була прикрашена вишитими рушниками, іграшками ручної роботи, малюнками дітей про маму (художній відділ Станіславчицької музичної школи), та НВК "ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія", влаштовано книжкову виставку «Ім’я твоє – жінка». Ця святкова атмосфера сприяла піднесеному настрою присутніх.

На літературно-музичну композицію «Роде наш красний» завітали мами-вчителі, мами багатодітних родин, вишивальниці, коровайниці, матері-волонтери та ті, які шанують найдорожчу людину в світі.

 Їх прийшли привітати діти, учасники літературно-мистецького клубу «Синій птах», члени літературно-мистецького об’єднання «Калинове гроно», активна учасниця масових заходів з моновиставою  Світлана Шамрай. Своїх матусь вітали наймолодші учасники заходу Данило Глинський, Кристіна Заступ, та учениця ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Віталіна Явтуховська. Присутні з задоволенням слухали легенду про велику материнську любов Миколи Вороного, яку читала Лариса Гуцол.

Музичне вітання дарували Сергій Зайчук, Леонід Тодосюк, Тетяна Слотюк, молодший ансамбль скрипалів Жмеринської музичної школи (кер. Людмила Рудик).  Захід супроводжувався відео презентаціями, які підготувала Віта Гамарник за підтримки працівників Жмеринської кіновідеомережі.

На завершення свята ведучі Світлана Заступ та Валентина Підлісна подякували матерям за їхні безсонні ночі, велике терпіння, ніжні руки, палку любов і гарячі серця. Всіх присутніх пригостили запашним короваєм випеченим руками коровайниці Галини Мельник з с. Подільське та подарували їм квіти.

 16/05/2017

16/05/2017

16/05/2017

16/05/2017

16/05/2017

16/05/2017

Провідний бібліотекар В. Підлісна

Провідний бібліотекар С. Заступ