Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Їх кличуть сонячні дороги

Із славною подією випускників 2017 вітали голова РДА О.В.Легеза, голова районної ради В.Г.Малярчук, начальник відділу освіти РДА І.В.Цимбал, Браїлівський селищний голова В.Д.Резедент, які перед тим поставили квіти до монументу загиблим у Другій світовій війні землякам. Серед тих, хто приїхав пошанувати юнь району, були також заступники керівника виконавчого апарату райради Н.В.Рожок та Е.І.Крайнік.

Удачі в житті і світлих перспектив бажали їм казкові Мальвіна й Буратіно. Від імені батьків слово виголошували В.В.Козаковцева з Могилівки та депутат районної ради І.І.Гнаповський із Кармалюкового.

Винуватці свята приймали вітання і побажання. Багато їх було, теплих, щирих. Хай здійсняться в їх житті. Неподалік від імпровізованої сцени стояв на столі величезний ювілейний торт, традиційний подарунок очільників району. А бал тривав.

Для ровесників співали Михайло Шемет із Браїлова, випускники з Кармалюкового, п’ятеро юнаків – носківчан, а також мати Олександра Таргана з Чернятина Т. Г. Оранська, директор Тарасівської ЗОШ І- ІІ ст. В.В.Мартиняк із донькою – випускницею Мирославою, проникливо говорила, дякуючи вчителям і батькам, випускниця з Олександрівки Олена Ліщишина. Мартинівські випускники, зорієнтувавшись просто на місці, «видали на гора» чудовий номер художньої самодіяльності, який нічим не відрізнявся від домашньої заготовки.

Був на тому заході ще один експромт. Називався він «Клас класних 2017 року». На сцену були запрошені класні керівники випускних класів із усіх шкіл і в дусі програми «Що? Де? Коли?» за вісім хвилин мали придумати оригінальне привітання своїм вчорашнім підопічним. «Класні» виявилися класними.

А потім був останній шкільний вальс для випускників. Красива і сумна мелодія. Кружляли в парах вчорашні діти. Розчулено дивилися на них батьки. Дехто не міг стримати сліз. Справді, як сказала ведуча А.Д.Ланова, в їх житті буде ще не один вальс – весільний, сімейний. Але шкільного більше не буде. Тому він запам’ятається на все життя. І випускання в небо повітряних кульок запам’ятається. Це – як символ злету долі у височінь. Про таке мріє кожен. Веселою барвистою зграйкою рвонули кульки в небо, їх проводжали поглядами до тих пір, поки не зникли – з очей. Але смуток такої пори – як легка хмаринка на літньому небозводі. Хвилина- дві – і знову задзвенів веселий сміх, жарти. Це хлопці й дівчата, винуватці нинішнього свята, виходили з гурту із смачним тортом на блюдечках. Куштували самі й пригощали знайомих. А потім пішли на флеш-моб для всіх... На Браїлів спадала синя ніч, на небо виплив місяць – молодик. А з центру селища доносилися звуки музики і линули в далечінь слова: «Летіть у світ дорослості, пташата, Із теплого школярського гнізда! Не забувайте рідну альма - матер. Нехай минають вас незгоди та біда! Нехай майбутнє ваше буде зоряним, Нехай здійсняться ваші мрії та думки, Життєвий шлях ваш стелиться просторами – Дарує доля щастя на віки!!!» Це святкувала юнь району, яка вступає в нове життя. Хай їм стелиться сонячна дорога!

  М.РАЙЧУК

29/06/2017

29/06/2017

29/06/2017

29/06/2017

29/06/2017

29/06/2017

29/06/2017

29/06/2017

29/06/2017